Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rajongói régóta csámcsognak Guti homoszexualitásán

2008.02.19

Pelének is volt meleg kapcsolata
A Futballistafeleségek című angol filmsorozatban – amelyet a David Beckham-féle generáció ihletett – téma a csapaton belüli biszexuális kapcsolat. Az angol futballban Ashley Cole-t hozták hírbe, miután egy homoszexuális orgiáról írt az egyik brit bulvárlap – neveket nem közölt – Ashley Cole beperelte a lapot, mondván: rá lehetett ismerni a cikkből, vagyis jogorvoslati igénye felért egy beismerő vallomással. De Sol Campbellt, Freddy Ljungberget és Christian Vierit is összefüggésbe hozták már a homoszexualitással. Mi több: Pelé néhány éve a kolumbiai New Stage című újságban beismerte, hogy első szexuális élménye 14 éves korában volt – egy férfivel.
A spanyol lapok, az As és a Marca is hallgat az ügyről, a Real Madrid honlapja sem kommentálja az esetet. Ám a Cuore magazinban megjelent két fotónak lesz következménye, ahogy előzménye is volt. Külföldi internetes fórumok régóta pedzegetik, hogy Guti a saját neméhez vonzódik, egyesek szerint 1999-ben azért vette feleségül Arancha de Benito tévés közszereplőt, mert palástolni akarta másságát. Két gyermekük született: Zaira (2000) és Aitor (2002), ám kapcsolatuk válságban van. Guti homoszexualitása annak kapcsán is felvetődött, hogy David Beckham 2003-as feltűnése a Real Madridnál felvillanyozta a spanyol focistát. A YouTube elnevezésű internetes videogyűjtő-oldalon több olyan felvétel látható, amelyen Guti állítólagos másságát figurázzák ki. Az egyik paródiában az ál-Guti az öltözőben David Beckham futballmezét ölelgeti.
Egy internetes fórumon az olvasható, hogy Gutit egyszer már félreérthetetlen helyzetben találták a Real Madrid öltözőjében Claude Makelelével, akinek nem mellesleg a gyönyörű modell, Noemie Lenoir a felesége. Ám eddig senki sem bizonyította, hogy Guti más lenne, ez a fotósorozat az első, amely tényleg arról tanúskodik, hogy a saját neméhez (is) vonzódik.
A témát óvatosan kezeli mindenki. Angol lapok évek óta arról cikkeznek, hogy a profi futballban jelen van a homoszexualitás. Justin Fashanu mindmáig az egyetlen ismert játékos, aki beismerte másságát, de ő az öngyilkosságba menekült, miután megvádolták egy kiskorú megrontásával.
Évtizedekkel ezelőtt azért volt tabu a focin belüli homoszexualitás, mert féltek a drukkerek gúnyolódásától. Ma sokkal liberálisabb a (futball)világ, a homoszexualitás megítélése is más: két angol klub, a Tottenham és a Manchester City nyitott a melegek felé, meleg munkatársakat alkalmaz. De sztárok, példaképek esetében még mindig az óvatosság a jellemző. Ahogy lapunk korábban is foglalkozott vele: Ronaldinho és Messi esetében is fel-felvetődik esetleges másságuk, egyikük egy állítólagos gyereket, másikuk egy állítólagos barátnőt tud csak felmutatni, de rákérdezni a témára senki sem mer. Egyesek úgy vélik, Guti esete elindíthat egy lavinát, mások úgy hiszik, Guti nem elég nagy sztár ahhoz, hogy felkavarja az állóvízet.